SEO Support, is het nodig?

Zelfs al zou je website op dit moment hoge posities hebben in Google dan nog is SEO support een must. Het Google algoritme is continue aan verandering onderhevig waardoor behaalde posities niet blijvend zijn.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik geef geen garanties voor zoekwoorden posities. Een dergelijke garantie druist in tegen de richtlijnen van Google voor SEO. Hierin staat; “Wees op uw hoede voor SEO’s die pretenderen u een bepaalde positie in de zoekresultaten te kunnen garanderen”.

De enige garantie die ik geef is dat ik mijn uiterste best doe. En dat kan heel gericht, ook na de recente Google Penguin, Panda RankBrain en Mobile updates. Inmiddels heb ik jarenlang ervaring met honderden opdrachten!

Ik garandeer je te werken volgens de richtlijnen van Google.

Waarom SEO support?

In de afgelopen 15 jaar van mijn werk als SEO specialist voor een groot aantal bedrijven heeft Google telkens de spelregels gewijzigd. Deze wijzigingen volgen elkaar steeds sneller op.

Bedrijven zijn in grote mate afhankelijk geworden van Google, en daarom is het in mijn beleving altijd een oneerlijke strijd. Een strijd die je, zonder de nodige kennis, ook nooit zal winnen.

Het is voor mij een uitdaging om jouw website zo hoog mogelijke posities te bezorgen. Dit kan ik doen door het algoritme te ontrafelen en testen uit te voeren waardoor jouw bedrijf de hoogst mogelijke posities in de zoekmachine zal krijgen.

seo support

Mogelijkheden

Met mijn SEO bedrijf bied ik een aantal mogelijkheden als het gaat om SEO support. Van een eenvoudig eenmalig advies tot een complete SEO training, individueel of in groepsverband. Ook bij jou op locatie. Voor de volgende diensten kun je bij mij terecht;

 • Basis scan om te zien hoe je website of webshop er voor staat;
 • Eenmalige SEO scan met uitgebreide rapportage in PDF;
 • SEO scan met rapportage + toegang tot mijn online SEO monitoring software;
 • SEO scan met rapportage + toegang tot mijn online SEO monitoring software + nazorg;
 • Volledige SEO support voor bepaalde tijd (enkele weken/ maanden) met toegang tot mijn online SEO monitoring software;
 • Volledige SEO support voor onbepaalde tijd met toegang tot mijn online SEO monitoring software, elk moment opzegbaar.

Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Ik kan voor elke website wel iets betekenen op het gebied van de vindbaarheid, maar ik ben voornamelijk gespecialiseerd in Magento, WordPress en Joomla SEO.

Meetbaar met SEO monitoring, analyse en optimalisatie software

Mijn SEO monitoring software richt ik in zodat het jouw persoonlijke SEO omgeving wordt. Je kunt er de zoekwoorden-posities volgen, en vergelijken met een periode er voor. Maar dat is lang niet alles. In de SEO software kun je o.a. het volgende bewerken, onderzoeken en monitoren;

 • Aantal zoekopdrachten per zoekwoord per maand/ zoekvolume
 • Backlinks
 • Concurrentie
 • Site audit
 • Google Search en Analytics
 • Social media kanalen
 • Advertenties
 • CallRail
 • Positierapporten automatisch periodiek per mail
 • Beheerders toevoegen of bewerken
 • Takenlijsten

Screenshots:

seo support software

seo backlinks software

seo google search console

SEO Support zonder positie-garantie?

Keiharde positiegaranties geven kan alleen als je Google om de tuin leidt. En omdat Google tegenwoordig erg “slim” is werkt deze techniek maar voor korte duur; binnen een half jaar wordt de zogenaamde black-hat SEO techniek ontdekt en is je website of webwinkel de komende jaren niet meer te vinden.

Wat ik wel doe onder “SEO Support” is onder meer je website op een manier inrichten die er voor zorgt dat de zoekwoordposities zichzelf omhoog zullen stuwen. Elke pagina, productpagina, landingpage en categorie zal meewerken aan een betere positie in Google van de overige zoekwoorden. Klinkt dit vaag? Dat valt erg mee;

Als voorbeeld neem ik Magento eCommerce. Als je een product aanmaakt en je vult netjes alle velden in zoals de title en de (korte en lange) omschrijvingen, dan “staat” de productpagina meteen als een huis! Hierdoor krijgt het betreffende product een bepaalde waarde (soms uitgedrukt in PageRank).

Deze waarde wordt d.m.v. automatische – door ons gestuurde – processen doorgegeven aan de verschillende onderdelen van de webshop die voor je bezoekers belangrijk zijn. Dus niet naar die suffe pagina met contactformulier, maar naar belangrijke producten, categorieën en landingspages. Deze pagina’s krijgen hierdoor meer waarde. Deze waarde wordt op zijn beurt weer doorgegeven aan de overige pagina’s. Zo krijgt jouw webshop door een deels geautomatiseerd proces de beste posities!

Moderne SEO versus links en content

Tijdens de SEO support overeenkomst onderzoek ik een groot aantal zaken. Hierbij komen de nieuwste ontwikkelen en inzichten op het gebied van social media, content en technisch SEO aan bod. Ook onderzoek ik template specifieke toepassingen of op maat gemaakte modules of extensies.

Natuurlijk is de wijze van omgaan met links nog steeds belangrijk, en is het belangrijk om goede content te hebben. Maar tegenwoordig haal je daarmee niet meer de begeerde topposities. Links zijn slechts een ranking factor geworden. Een onderdeel van het hele proces. Net zo belangrijk als bijvoorbeeld een goede sitemap, CSS, robots.txt, een snelle en responsive website en up-to-date content. Eenvoudig een stukje tekst online zetten met een paar links er naar toe helpen je helaas niet meer aan goede posities.

SEO is een vak apart. Dat doe je zo maar niet even naast de rest van je werkzaamheden. Naast links en content bestaat moderne SEO tegenwoordig uit een groot aantal onsite en offsite facetten. Zo is het momenteel een must om je niet alleen te focussen op je topzoekwoorden, maar om je website in zijn geheel onder de loep te nemen.

 • Welke op zichzelf staande topics cluster je en welke onderwerpen zet je bij elkaar op een pagina?
 • Welke rol speelt social media hierin en welke “proof” woorden gebruik je?
 • In welke branche bevind je bedrijf zich en wat is de intentie van mensen die zoeken naar jouw producten of diensten?

Het tellen van zoekwoorden in de tekst en een groot aantal links naar je site zijn niet meer de heilige graal waar SEO op is gebaseerd. Bij moderne SEO houden we rekening met de zoekintentie van je doelgroep, de soort zoekopdracht en de branche waarin jouw bedrijf zich bevindt.

Ter verduidelijking; iemand die zoekt naar een “risotto recept met asperges” wil een snel en kort antwoord. Bij deze zoekopdracht zijn zaken als bounce rate (het percentage bezoekers dat je website verlaat zonder door te klikken naar andere pagina’s) en time on site (hoe lang blijft men op de pagina) niet van belang.
Bij de zoekopdracht “Italië” is dat wel van belang. Hier zal de intentie zijn om meer te weten te komen over Italië zoals cultuur, klimaat en bezienswaardigheden. Bij deze zoekopdracht zijn een hoge bounce rate en een korte time on site signalen voor Google dat de pagina niet interessant genoeg is. Het gevolg is een lage positie in de zoekresultaten.

Waar heb ik SEO Support voor nodig?

Tijdens de overeenkomst SEO Support zorg ik ervoor dat je website SEO technisch perfect staat en je de juiste informatie krijgt. Zo is het momenteel erg belangrijk om tenminste met H1 en H2 te werken. Dat was altijd al belangrijk, maar sinds enige tijd is het belang hiervan versterkt. Welke invulling geef je verder aan “de title”? Welke zoekwoorden of – zinnen ga je gebruiken, waar moeten deze zoekwoorden terugkomen en welke zoekwoorddichtheid hou je aan? En, welke verandering heeft het Google algoritme ondergaan en hoe moeten we omgaan met veranderingen?

Maar ook SMO (Social Media Optimization) heeft momenteel hoge prioriteit en daarom onze aandacht. Zomaar een aantal zaken waar ik je over zal informeren.

En voor hoe lang?

SEO is een continue proces. Google past het algoritme op soms wel 500 punten per jaar aan waardoor stil blijven staan geen optie is. De eerste periode van de SEO Support overeenkomst wordt het meeste werk verzet. Daarna is het een kwestie van bijsturen en finetunen. Stoppen met SEO na enkele maanden kan wel, maar tegen de tijd dat je posities zakken begint het hele SEO proces weer van voren af aan.

Jouw website naar de hoogste posities in Google

Je hebt een mooie website en je kent SEO termen zoals Cache Control, .htaccess, Bounce Rate, Social Signals en Canonical URL’s? Dan ga je wellicht verkeerd om met je tijd.

Goed vindbaar zijn in Google is afhankelijk van een groot aantal factoren binnen een groot aantal regels. Deze regels worden regelmatig aangepast. Het bijhouden van deze regels en ze op de juiste manier interpreteren vergt veel tijd en kennis. Hierin onderscheid ik me van de gemiddelde webdesigner en SEO specialist. Het vergaren van alle informatie om jouw website de beste posities te geven is mijn dagelijkse werk.

En SEO Support voor Bing?

De zoekmachine Bing wordt sinds de komst van Windows Mobile door een groot aantal mensen gebruikt en is daarmee voor SEO belangrijk. Zo’n beetje elk apparaat gebaseerd op Windows heeft een zoekknop gelinkt aan Bing. Maar Bing is nog niet erg slim. De werking van Bing is te vergelijken met de “oude” Google. Een gekopieerd artikel of affiliate pagina kun je nog steeds goed laten ranken in Bing, terwijl Google dit onder de noemer “webspam” genadeloos afstraft.

FTP of andere logingegevens

Meestal kan ik af zonder gevoelige logingegevens voor FTP, backend, Google etc. Denk ik ze wel nodig te hebben dan is dat altijd in overleg met jou, je hostingprovider of je webdesigner. Je wordt er in elk geval nooit toe gedwongen.

Tonny werkt snel en effectief en is altijd bereid om mijn vragen te beantwoorden. Hij verleende mij waardevolle adviezen voor www.zuiderzeehaven.nl. Hij is makkelijk bereikbaar en heel toegankelijk. Een erg plezierige partner om mee samen te werken.

Monique Middendorp

Monique Middendorp

Zuiderzeehaven Kampen website

Al jaren erg tevreden over de samenwerking met Tonny. Hij is een absolute specialist op het gebied van SEO, WordPress, Magento en Joomla. Hij denkt met je mee en beantwoord je vragen uiterst zorgvuldig. Ik kan het bedrijf iedereen aanbevelen!

Jeffrey van Winsum

Jeffrey van Winsum

Bronzenbeeldenwinkel website

Bent je toe aan hulp bij je SEO inspanningen?

Neem vrijblijvend contact met me op indien je een professioneel SEO bedrijf in de arm wil nemen, of kom even langs;

Tonny Duiveman
Industrieweg 11
8263 AA Kampen
E-mail: info@seo24.nl
Tel: (+31)(0)38-3338838

Zie ook de pagina “Kortlopende SEO aanbieding