Een SEO specialist inhuren voor hoge posities in Google en overige zoekmachines

seo specialist

“Wat is een SEO specialist en wie mag zich in 2024 expert noemen?”

Dit zijn 2 vragen waarvan de eerste vrij eenvoudig te beantwoorden is. Een SEO specialist zorgt ervoor dat jouw website goed te vinden is in zoekmachines. Zo simpel is het. Wel schuilt er achter dit simpele antwoord een hele wereld van techniek en creativiteit. Daarom is de tweede vraag moeilijker te beantwoorden, maar ik ga het proberen.

SEO hangt namelijk samen met vele onpage en offpage factoren van onderzoek, techniek, linkbuilding, webdesign, usability en schrijfkundige vaardigheden. Een SEO expert zorgt voor meer omzet, winst, leads en nieuwe klanten door hoge posities in Google, maar er is nagenoeg geen zoekmachine optimalisatie specialist te vinden die alles kan. De een is goed in het technische verhaal, de ander in SEO tekstschrijven en weer een ander is een kei in linkbuilding. Alleen al het woord “webdesign” omvat een groot scala aan technische en creatieve disciplines.

Nu is het ook niet altijd nodig om alles te kunnen. In veel gevallen heb je als opdrachtgever al een website of een webshop. En moet er technisch iets gebeuren dan is er meestal wel een webdesigner voor handen.

Technische SEO

Toch moet een zoekmachine specialist alle techniek in huis te hebben om een marketing-project van A tot Z te kunnen begeleiden. Vaak genoeg komen klanten bij ons met de vraag naar een (eerste) webshop of website met het uiteindelijke doel om goed gevonden te worden in Google. In dat geval moet het ontwerp gemaakt worden en, erg belangrijk, moet de site technisch goed in orde zijn om goed gevonden te worden, waaronder ook Google Images, YouTube en Google Shopping.

Weten hoe we jouw website gaan optimaliseren voor meer leads en omzet? Vraag vrijblijvend een gratis SEO scan!

Ook gebeurt het vaak genoeg dat er een technische verandering op de (bestaande) website doorgevoerd moet worden waar de “huis” webdesigner geen hulp kan bieden. In dat geval is het wenselijk dat de SEO-specialist uitkomst kan bieden. Het project moet immers hoe dat ook tot een goed einde komen.

Algoritme wijzigingen

SEO en Google algoritme wijzigingen

Een goede (lees echte) SEO deskundige volgt de wijzigingen binnen de Google zoekmachine op de voet. Doet hij dit niet dan komen  optimalisatie projecten serieus in de problemen. Onderschat dit niet.

Zo stonden 301 permanent redirects garant voor het behoud van zoekresultaten, maar dat is enige tijd geleden plotseling gewijzigd. Een 301 redirect is tegenwoordig niet meer of minder dan een gewone hyperlink. En wat dacht je van de stelling “hoe meer links naar je website hoe beter”? Momenteel moet je daar echt mee oppassen. De kans dat je in een black-hat of spam-hoek terecht komt is altijd aanwezig!

Een SEO specialist in schakelen?

Je hebt een mooie website of webshop, je plaatst enkele pagina’s, producten, categorieën, afbeeldingen en video’s. Om het af te maken heb je een mooie “over ons” en “contact” pagina, en je staat er redelijk goed voor in Google. Is er in jouw bedrijfstak weinig concurrentie? Snel ranken is dan zeer goed mogelijk. Toch kan een SEO-specialist ook hier veel voor je doen. Al zal het maar gaan om het herstellen van eventueel gemaakte fouten, of om in de toekomst te maken fouten uit te sluiten.

Hou er rekening mee dat je concurrentie niet stil zit. Zodra je op gaat vallen in de zoekmachines zullen andere websites je posities willen overnemen. Om je concurrenten voor te blijven is het inhuren van een specialist geen overbodige luxe, en in de meeste gevallen zelfs noodzakelijk. Een consult is snel ingepland en is in de meeste gevallen helemaal gratis.

SEO uitbesteden aan een specialist? Of heb je eerst nog vragen? Mail of bel ons; info@seo24.nl – 038-3338838

Een vaker voorkomend probleem is de site die al langere tijd online staat maar nog steeds niet hoog in Google staat. Je hebt online gezocht naar tips voor vindbaarheid en veel van deze tips heb je toegepast op je website. Het lukt je maar niet om hoog in de zoekresultaten te komen.

Dit is het gevolg van een groot aantal factoren; welke domeinnaam gebruik je, hoe is de .htaccess en de robots.txt ingesteld, welke geschiedenis heeft het domein, met welke websites en met welke zoekwoorden wordt er geconcurreerd, heb je voldoende goede inkomende en uitgaande links en autoriteit, is je website wel Core Web Vitals proof en laadt hij snel genoeg etc. etc.

Dit is een kleine greep uit een enorm aantal SEO aspecten waardoor je niet goed zou kunnen ranken, en waarop je website gecontroleerd zal moeten worden. Daarom is SEO uitbesteden altijd een goed idee. Alleen een echte SEO specialist kan hierin uitkomst bieden, heldere antwoorden geven en de juiste oplossingen aandragen.

SEO support door de expert

Met ons SEO bedrijf bieden we een aantal mogelijkheden als het gaat om het ranken met zoekwoorden. Van eenvoudige adviezen tot een volledig SEO traject en training, individueel of in groepsverband. Elke vorm van support kan ook op locatie worden uitgevoerd, bijvoorbeeld bij jou op kantoor. Voor de volgende diensten kun je bij ons terecht;

 • Basis scan om te zien hoe je website of webshop er voor staat;
 • Eenmalige SEO scan met uitgebreide rapportage in PDF;
 • SEO scan met rapportage + toegang tot onze online monitoring en optimalisatie-tools;
 • SEO scan met rapportage + toegang tot onze online monitoring en optimalisatie-tools + nazorg;
 • Volledige SEO support voor bepaalde tijd (enkele weken/ maanden) met toegang tot al onze online SEO monitoring software;
 • Volledige SEO support voor onbepaalde tijd met toegang tot al onze online SEO monitoring software, elk moment opzegbaar.

Je kunt de hulp bij zoekmachine-optimalisatie zo duur maken als je zelf wilt. We kunnen voor elke website wel iets betekenen op het gebied van de vindbaarheid, maar we zijn voornamelijk gespecialiseerd in Magento (versie 1 en 2), WordPress, Lightspeed en Joomla.

WordPress SEO plugins (tip)

Maak je gebruik van WordPress dan zijn er veel plugins die je kunnen helpen bij SEO. De volgende plugins zijn onmisbaar. Je kunt ze vinden in de zoekbalk van de WP plugins (Plugins > Nieuwe plugin);

 1. Rank Math SEO voor uitgebreide instellingen.  Yoast is ook goed, maar iets minder uitgebreid.
 2. Schema and Structured Data for WP and AMP (door Magazine3) voor (advanced) json-LD schema’s.
 3. WP Rocket (betaald) of Litespeed (gratis) voor cache. Voor de laatste is LiteSpeed-powered hosting of QUIc.cloud CDN een vereiste.

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO-specialist zorgt ervoor dat je website hoog staat in de Google zoekresultaten op diverse zoekwoorden. Dat zijn niet alleen de zoekwoorden waarop specifiek wordt gefocust maar ook zoekwoorden, en zeker ook zoekzinnen, waarvan je niet snel verwacht dat mensen er naar zoeken. Daarom is het bij het overgrote deel van de branches belangrijk om veel (unieke) tekst te schrijven met daarin een groot aantal proof-woorden en synoniemen verwerkt, die de content verduidelijken en ondersteunen.

Ben je op zoek naar een bepaald onderwerp dan wil je immers op 1 pagina alle mogelijke informatie lezen. Een grote makkelijk te lezen informatieve tekst zorgt voor;

 1. Een hogere doorklik ratio of CTR vanuit de zoekmachine; de kans is groter op een hoge positie met zoekzinnen of combinatie-zoekwoorden (long-tail).
 2. Een langere time-on-site; er is veel interessante tekst te lezen.
 3. Minder kans op een hoge bounce-rate; men klikt niet snel weg of bezoekt meerdere pagina’s.

Google waardeert dit doorgaans met hogere posities in de zoekresultaten of de SERP (search engine result pages).

Daarnaast is het steeds belangrijker dat een bestaande of nieuwe website gevonden wordt in en rondom de vestigingsplaats van je bedrijf. Men zoekt regelmatig in Google op zoekwoorden + plaats. Maar ook worden bij zoekopdrachten zonder de plaats in te voeren spontaan websites getoond in ze zoekmachine, al dan niet in de Local 3-pack. Dit is afhankelijk van de locatie van de zoeker.

Onder de noemer “Local SEO” is dit proces prima te sturen. Een specialist zorgt hierbij op zijn minst voor een goede koppeling met, en inrichting van je Google local bedrijfspagina onder Google Mijn Bedrijf. Deze GMB pagina kunnen we hierna redelijk eenvoudig in de Local 3-pack laten verschijnen.

seo-specialist
Google Local 3-pack

SEO werkzaamheden:

 • Het optimaliseren van de technische kant van de website, waaronder site- en pagespeed, htaccess, CSS, sitemap, metatags, cache, inlinks, interne links en dode links.
 • Zoekgedrag analyseren; waar wordt het meest naar gezocht.
 • Content optimalisatie zodat de inhoud aansluit bij je doelgroep, waaronder teksten, afbeeldingen en video’s.
 • Het actueel houden van de website zoals updates doorvoeren, wisselende meta-tags, tijdsaanduidingen en time-stamps.
 • De juiste modules, plugins en extensies aanleveren die voordeel opleveren voor SEO.
 • Concurrentie analyse; waar liggen je kansen en wie zijn er te verslaan.
 • Advies over, of actief werken aan linkbuilding.
 • Informatie verstrekken en adviseren over social media.
 • Meedenken over het inzetten van overige marketing mogelijkheden zoals Google Ads en Facebook/ Instagram Ads.
 • Het bijhouden van en advies verstrekken over de nieuwste ontwikkeling op het gebied van marketing.
 • Rapportages bijhouden en verstrekken over zaken zoals zoekwoorden posities, (nieuwe) inlinks en Google Local.

 

Optioneel:

 • Het uitzoeken van de juiste domeinnaam en hosting.
 • Gedeeltelijk of geheel (uit)bouwen van de website.
 • Informatie verstrekken en inzetten van affiliatie marketing of dropshipping.
 • Je producten synchroniseren met Marktplaats, Google Shopping, Amazon etc.

 

Waaraan herken ik een (sl)echte SEO of zoekmachine optimalisatie specialist?

Op zoek naar een specialist om SEO uit te besteden? Een echte specialist loopt niet te koop met gemakkelijk behaalde resultaten. Er zijn nu eenmaal zoekzinnen die ook zonder zoekmachine-optimalisatie expertise goed zullen positioneren, zoals “Bedden speciaalzaak Staphorst” of “Loodgieter Jansen Apeldoorn”.

Dergelijke opdrachten horen er zeker wel bij, maar dit zou je ook aan een webdesigner of junior-SEO-specialist kunnen overlaten. Op dit soort zoekwoorden zal zelfs Google Maps (Google Mijn Bedrijf) automatisch de juiste pagina bovenaan de zoekresultaten tonen. De kunst is om moeilijke, zwaar concurrerende zoekwoorden en -zinnen landelijk bovenaan in de top 3 te krijgen. En daar kan alleen een doorgewinterde marketing-expert uitkomst bieden.

Verwacht en verlang niet te snel resultaat. SEO is (meestal) een relatief langdurig en creatief proces. Verwacht ook geen wonderen van zogenaamde tools zoals Yoast voor WordPress. SEO tools kunnen je helpen om inzicht te krijgen bij je inspanningen maar ze doen op zichzelf weinig tot niks.

Een echte goede seospecialist zal je laten zien dat hij klanten heeft waarvoor hij hoge posities heeft behaald met zwaar concurrerende zoekwoorden en -zinnen.

“Ik heb een speciale connectie met Google”

Vertrouw geen SEO specialist die zegt speciale banden te hebben met Google. Ook een garantie op topposities moet je als verdacht zien. Een dergelijke garantie druist in tegen de richtlijnen van Google voor SEO (https://support.google.com/webmasters/answer/35291?hl=nl). SEO specialisten die zich puur en alleen focussen op linkbuilding kunnen je ook niet helpen aan de felbegeerde topposities in Google. Ranken met alleen linkbuilding is niet meer mogelijk, hoe goed de linkbuilder zijn werk ook doet.

SEO uitbesteden? Neem de tijd om het juiste bedrijf te vinden! En dan het liefst een bedrijf die eerder gewerkt heeft met bedrijven in jouw branche en daarbij goede resultaten heeft behaald. Dit is geen garantie voor jouw posities, maar dit geeft wel enigszins een indicatie voor een goede afloop met de hoogst mogelijke posities.

Behaalde resultaten van de SEO specialist

Vraag de SEO specialist gerust naar zijn werkwijze en, niet onbelangrijk, zijn behaalde resultaten. Een SEO die trots is op zijn werk zal het je graag uitleggen. De ene klant zal de uitleg begrijpen, voor de ander is het abracadabra.

Je zou ook klein kunnen beginnen door te vragen een bepaalde pagina te optimaliseren, al is een enkele pagina ook afhankelijk van de rest van de website content en techniek. Of eerst een vooronderzoek in de vorm van een SEO Scan aanvragen en de mogelijkheden bespreken. Omdat social media tegenwoordig ook een belangrijk onderdeel is van SEO zal de specialist je ook moeten wijzen op het belang van bijvoorbeeld Facebook, Pinterest en Twitter.

SEO uitbesteden? Of heb je eerst nog vragen? Mail of bel ons; info@seo24.nl – 038-3338838

Gerealiseerde nummer 1 posities

Als SEO specialisten hebben we een enorm aantal nummer 1 posities behaald voor diverse bedrijven. Enkele voorbeelden zijn;

Goudsekaasshop.nl

 1. Raclette kaas
 2. Gouda kaas
 3. Geitenkaas
 4. Boerenkaas
 5. Zwitserse kaas

Kristal-glas.nl

 1. Kosta Boda
 2. Leerdam glas
 3. Kristalglas Leerdam
 4. Glaskunst Leerdam
 5. Glaskunst

Bijzonderetrouwringen.nl

 1. Speciale trouwringen
 2. Moderne trouwringen
 3. Aparte trouwringen
 4. Unieke trouwringen
 5. Homo trouwringen

Hoge posities in Google voor je website of webshop vergt veel tijd en kennis en is gestoeld op 4 basis-pijlers; technische SEO, content, web 2.0 en linkbuilding. Deze technieken beheren we met ons SEO bedrijf tot in de puntjes en de resultaten liegen er niet om; inmiddels hebben we rond de 800 bedrijven geholpen aan topposities in Google!

20 jaar ervaring, honderden tevreden klanten

Tonny werkt snel en effectief en is altijd bereid om mijn vragen te beantwoorden. Hij verleende mij waardevolle adviezen voor www.zuiderzeehaven.nl. Hij is makkelijk bereikbaar en heel toegankelijk. Een erg plezierige partner om mee samen te werken.

Monique Middendorp

Monique Middendorp

Zuiderzeehaven Kampen website

Al jaren erg tevreden over de samenwerking met Tonny. Hij is een absolute specialist op het gebied van SEO, WordPress, Magento en Joomla. Hij denkt met je mee en beantwoord je vragen uiterst zorgvuldig. Ik kan het bedrijf iedereen aanbevelen!

Jeffrey van Winsum

Jeffrey van Winsum

Bronzenbeeldenwinkel website

Gerelateerd: SEO kampenSEO ZwolleSEO DrontenSEO Genemuiden