AMP en SEO

AMP en SEO

Accelerated Mobile Pages of kortweg AMP zijn “platte” afgeslankte versies van webpagina’s die zeer snel laden op mobiele telefoons. Met deze techniek uit de hoed van Google wordt getracht het mobiele internetverkeer sneller te maken. En dat lukt. Met AMP is je website op mobiele telefoons razendsnel te laden!

Is AMP goed voor SEO? De meningen zijn hierover verdeeld. Na een aantal testen zie ik wel positieve ontwikkelingen, maar dat kan ook komen door de wijzigingen aan de websites. Content freshness is namelijk sowieso een ranking factor. In een officiële verklaring van Google wordt vermeld dat AMP vooralsnog geen ranking factor is. Maar vanwege de vlucht die deze techniek neemt ga ik er vanuit dat dit wel gaat gebeuren. Logisch ook, snelheid is nu eenmaal een belangrijke ranking factor.

Over AMP heb ik een artikel geschreven op netfort.nl met de titel “AMP pagina’s voor je WordPress website“.

Mocht je er meer over willen weten dan nodig ik je uit dit artikel te lezen. Voor vragen over AMP kun je natuurlijk ook gewoon bij mij terecht;

  • E. info@seo24.nl
  • T. 038-3338838

AMP update 2022

Inmiddels is bekend dat Google geen verbetering laat zien als het gaat om de posities van je website in de zoekresultaten. En dat gaat volgens de zoekgigant ook niet gebeuren. Toch wordt aangeraden om AMP waar mogelijk te (blijven) gebruiken vanwege het gebruiksgemak voor je bezoekers. En daarmee is AMP indirect toch een rankingsfactor!